zaterdag 30 augustus 2014

Calm after the storm

Alles is gedaan, ons huisje aan het strand is leeg en schoon, al de spullen verkocht, weggeven, ingepakt of opgestuurd, de sleutels ingeleverd, het afscheid genomen. Opeens zat ik in het vliegtuig naar Auckland en besefte dat ik nog niet heel veel verder dan dat moment had gedacht. Ik zat naast een brede kiwi, een jongen die in Australië werkt als vrachtwagenchauffeur en eigenlijk niet kon lezen, dus heb ik hem geholpen zijn immigratie kaart in te vullen. Op het vliegveld stond Davy me op te wachten, een Ooooby collega en na een nacht in zijn huis, met zijn vriendin die in de Auckland Zoo werkt (bij de roofdieren!), hun hondje Flea en twee katten Thor en Hermes, zit ik nu in de cheesy Starbucks. Op mijn beker staat "Dafny" en Ilse Delange zingt samen met Waylon een liedje voor me.

Straks pak ik de bus naar Hamilton om een paar dagen bij een neef van mijn moeder door te brengen. Hij woon op een boerderij in de Waikato regio, een mooi uitvalsbasis want daar is Ooooby net een nieuwe hub aan het openen. Een rol in de klantenservice daar en in Auckland zit er zeker op me te wachten (heb me wel bewezen in Sydney!), en wellicht meer. De komende twee weken ben ik ook nog de Customer Happiness persoon voor Sydney op afstand, want het meisje dat mij gaat vervangen had net een vakantie geboekt deze week.

Het voelt ontzettend goed weer terug in Nieuw-Zeeland te zijn en eigenlijk mist er maar een ding, of iemand dus. Maar het voelt als een frisse start, als "the calm after the storm", en we hebben opeens weer een heel jaar de tijd om rustig alle visa issues te regelen. En dit keer sta ik aan het roer, net als Abel Tasman die in 1642 deze kant op navigeerde. Het is nu aan mij om de punten te verzamelen voor "permanent residence", en een opleiding, een baanaanbod, beheersing van de Engelse taal en jong-zijn tellen daar allemaal mee.

Maar dat komt straks wel. Eerst drink ik mijn cappuccino en gooi ik mijn onmogelijk zware rugzak weer op mijn rug en zet de ene voet voor de andere in dit fantastische, bijna pijnlijk mooie land.

Oooo skies are black and blue
Thinking about you
Here in the calm after the story
Oooo after all that we’ve been through
There ain’t nothin’ new
Here in the calm after the storm

zaterdag 16 augustus 2014

Kiwi-bound

Hey hallo daar ben ik weer! En daar ga ik ook weer, want ik vlieg over 2 weken naar Nieuw-Zeeland. Woohoo! De afgelopen tijd zijn hier dingen een beetje in een stroomversnelling beland, en ik bleef maar steeds herhalen in mijn hoofd "go with the flow". Het werk visum voor Sebastian hier in Australië is niet gelukt (hij zit nu ook even in Duitsland) en aangezien op 28 Augustus mijn jaar Working Holiday in Oz erop zit, zal ik ook het land moeten verlaten.

Dus waarheen? Dat was simpel, aangezien Ooooby ook in Nieuw-Zeeland zit (daar komt het vandaan!), en sinds de personeelsbijeenkomst op Waiheke Island voor Ooooby was duidelijk dat daar ook nog veel werk zal zijn. Naast Auckland wordt er in de Waikato regio ook een "Ooooby-hub" geopend, en ze kunnen wel wat extra handen gebruiken. Ik ben natuurlijk volledig getraind in Customer Happiness, maar hoop ook mee te kunnen kijken bij de inpak procedures, het supply management en de logistiek van het hele gebeuren. En wellicht daarmee straks ergens ter wereld mijn eigen hub openen... 

Het resultaat van een fantastisch weekend brainstormen met de Ooooby crew

In Waikato woont ook een neef van mijn moeder, op Rivendel Farm, en daar mag ik heel fijn de eerste paar dagen in Kiwi Land doorbrengen. Ik heb er veel zin in! Mijn vrienden hier vinden het jammer dat ik weg moet gaan (mijn baas ook!) maar iedereen zegt wel dat Nieuw-Zeeland waarschijnlijk beter bij me past dan Australië. Dat idee heb ik ook. De natuur is misschien nog wel indrukwekkender, en veel gevarieerder, de mensen zijn een stuk minder pretentieus (ten minste vergeleken met Sydney-siders) en de visa procedures een stuk simpeler. Dat hoop ik dan, want ik wil gelijk een vastere verblijfsvergunning gaan najagen. 

Tot ik vlieg moet ik nog even al onze spullen hier verkopen (wordt ik ondertussen wel heel goed in...) en alles afronden want we zullen de komende tijd niet meer naar Australië terugkomen. 

En wil je weten wat Ooooby nu precies doet en waarom ik er zo ontzettend enthousiast over ben? Neem dan even 5:24 minuten en kijk deze video:


"Life is what happens, while we are busy making other plans" (John Lennon)