dinsdag 13 mei 2014

Ondertussen in Australië

Hey, we zijn nog in Australië! En het gaat goed hier. We hoeven het land nog niet uit en het ziet er veelbelovend uit... lekker vaag. Ik ben nog steeds lekker aan de slag bij Ooooby en afgelopen vrijdag heeft mijn collega/baas Murat me meegenomen, als VIP gast zelfs, naar een concert van Michael Bublé. We hadden de kaartjes, heel spannend, gekregen van het bedrijf waar we onze kartonnen dozen kopen, voor de groenten boxen. Bublé is zo'n artiest waar je niet zoveel over hoort, maar als je dan eens gaat zitten en naar zijn CD luistert, dan kom je erachter dat je minstens de helft van zijn nummers kan mee neuriën. En de andere helft van zijn repertoire zijn covers, dus voilá, ik kon helemaal meekomen met zijn concert! Big band, glitter en glamour, een mooi zwart pak a la James Bond en een hoop nerdy grapjes, gecombineerd met een chic 3-gangen diner en lekkere bubbels: het was een mooie avond.

Zaterdag was onze shopping dag, met een marathon naar de Aldi (ja die hebben ze hier!) en het pas ontdekte Meat Emporium. Daar kun je wholesale vlees kopen, van lokale ranches, allemaal grass-fed, antibiotica vrij en voor goede prijzen, een Paleo paradijs. Bij de ingang hangen dikke winterjassen, omdat het binnen een grote koelkast is, zo groot als een flinke gymzaal. Het was een hele ervaring, lekker Aussie uiteraard, want ze houden hier van een goede steak! Ze zijn hier dan ook niet heel blij met het idee dat Aussies "like to throw a shrimp on the barbie", in de wereld gebracht door deze fantastische reclame:


Dit weekend zijn Sebas en ik ook samen de Blue Mountains weer ingegaan, op zoek naar de herfst. Het is hier ondertussen een stuk frisser aan het worden, de dagen zijn korter aan het worden en het licht is veranderd, feller en bleker. Toch is het nog flink warm overdag, met zonnige blauwe luchten en af en toe een flinke regenbui. We zijn naar Mt. Tomah gereden voor de Botanical Garden daar, met een hoop Noord-Amerikaanse en Europese bomen, die nu natuurlijk in de herfstkleuren staan (vuur en vlam!). Onderweg kwamen we de ene appelboomgaard na de andere tegen, met verkoop aan de weg en zelfgemaakte cider. Jam :-) Een stukje verder van de botanische tuin lag Mt. Wilson, een lieflijk dorpje met veel maple trees, en Blackheath met een heerlijk uitkijkpunt over de Blue Mountains. Daar hebben we genoten van een fantastische zonsondergang, met op de achtergrond twee bruinverbrande Deense jongens met blote voeten en een campervan, die One Love van Bob Marley op de gitaar aan het spelen waren, terwijl de lucht in brand stond. Het was mooi.

Mt. Tomah Botanical Garden

Op zoek naar tamme kastanjes

Een vliegenzwam!

De "kathedraal" van Mt. Wilson

Een mooie weg te gaan :-)

De adembenemende zonsondergang vanaf Govetts Leap in Blackheath