dinsdag 23 oktober 2012

Zijn gangetje

Berlijn heeft heel erg mooi weer gezien de afgelopen dagen. Alsof de stad wist dat wij het hadden over "weg gaan", laat ze zich opeens van haar best kant zien. Strak-blauwe luchten, stralende zon en zachte temperaturen, dat gepaard met een explosie van rood, geel, bruin en oranje in de bomen, een natuur-festival van kleuren en geuren. Om het nog intenser te beleven hebben wij het afgelopen weekend de boemeltrein naar het noorden gepakt, naar Chorin en Brodowin vlakbij de grens met Polen. Daar hebben we onder andere een ecologisch dorp en een middeleeuws klooster bezocht, verbonden door onverharde bospaden waar auto's niet mogen komen. Het was heerlijk.

Even op de smartphone checken of we nog op de goede weg zijn

Biologische kalfjes

En biologische koetjes

Het Chorin Klooster, stammend uit de 13e eeuw, nog altijd indrukwekkend


Prachtig herfstig landschap
Dan heb ik afgelopen week mijn thema voor mijn Master thesis ingeleverd, en ik hoor vrijdag of het acceptabel is voor de Master commissie. De titel wordt: Constructing European Citizenship, a historical institutionalist approach to the development of an EU institution. Ahum, dan wordt nog wat. Ik zie het nu overigens nog helemaal zitten, maar ongetwijfeld denk ik daar over vier maanden weer helemaal anders over. Op 26 maart is de inlever-deadline en luidt daarmee het officiële einde in van mijn Master Sociology - European Societies aan de FU in Berlijn....

Sebas en ik hebben het er veel over gehad wat de daarna willen gaan doen. Meubels maken in Berlijn is uiteindelijk niet 'je van het' en voor mij zijn de carrière kansen voor een uitdagende, internationale baan hier vrij klein. Dus... wat zijn de opties? Atlanta, Australië, Singapore, Oslo en Brussel staan allemaal op ons lijstje als potentiële bestemmingen. Wat we wel zeker weten is dat waar we ook heen gaan, het belangrijkste is dat we er samen heen gaan.

Maar voordat we weer verder gaan, komen we ook even terug. Van 1 tot 9 december zijn Sebas en ik in Nederland! Ik heb er zin in iedereen weer te zien en wat van de wintersfeer in Nederland mee te proeven. Hopelijk tot snel dus!

maandag 8 oktober 2012

Oktoberfest!

Afgelopen week heb ik in München doorgebracht, samen met Sebas, zijn zus uit Atlanta, haar man en twee kids, de lieve Anna (3 jaar) en Dylan (3 maanden). Ze zijn komen overvliegen voor een paar weken Duitsland, met eerst natuurlijk Oktoberfest en momenteel een paar dagen in Berlijn. We hebben een vol huis! Het is heerlijk zoveel tijd door te brengen met mijn nichtje en neefje, en we kunnen zo een beetje proefdraaien voor 'the real deal'.... :-) Mmm wellicht wachten we nog een paar jaar.

München was fantastisch. We hadden onwijs geluk met het weer, een late Indian Summer met blauwe luchten, stralende zon en uiteraard heel, heel, heel veel bier. Oktoberfest! Ik was er twee jaar geleden al even bij geweest, maar ditmaal hebben we het echt kunnen meebeleven. Door mijn jarenlange training in het Brabantse carnaval heb ik goed mijn mannetje kunnen staan, en na 1,3 Maß in de Biergarten van de Ochsenbraterei op de Wiesn zijn we de daadwerkelijke biertent binnengeglipt en stonden binnen 2 minuten boven op de banken te springen en te hossen. En het mooie is dat blijkt dat al diezelfde carnavals hits hier in Duitsland ook gewoon bestaan, alleen met Duitse teksten! Alleen de ven direct naast me merkte dat ik de G's en SCH's nét iets anders uit sprak dan de rest van de bierhal, maar dat bracht alleen maar wat extra schwung aan de tafel.

En dan hier een kijkje in mijn afgelopen week:

Katharina en Aaron (zus van Sebas en haar Amerikaanse man)

Geen Dirndl voor mij helaas, maar wel een lederrock!
Bierje?

Mijn 2 kleine schatjes in de armen
Een boottochtje op de Starnberger See onder München, met de Alpen op de achtergrond

De kleine Dylan was in slaap gevallen in de armen van Sebas

En daarna weer klaar wakker! Wat een snoepje!

Dagtripje naar Nürnberg, waar Sebas gestudeerd heeft. Hier het uitzicht van de beroemde burcht

En de burcht vanaf de buitenkant, met mooie herfstkleuren