woensdag 8 augustus 2012

Duitsland is ook mooi

Mijn laatste bericht was alweer een tijdje geleden. Ondertussen ben ik terug in good ol' Berlin, wat nu toch wel een beetje als thuis voelt. Mijn verjaardag heb ik nog eens dunnetjes over gedaan toen het echt zover was, samen met Elli en Zooey uit Australië. Elli heb ik in Umeå leren kennen, en is een erg goede vriendin geworden. Zij is na het einde van het semester daar aan een Eurotrip begonnen, via Denemarken, naar Nederland en toen een midweekje Berlijn. Op mijn verjaardag hebben we kano's gehuurd en zijn we door de kanalen van Kreuzberg gaan cruisen.

Tussendoor ben ik ook weer bij Zalando begonnen, zelfde functie maar op een nieuwe locatie in hartje Berlijn. Het ideale bijbaantje eigenlijk wel, en de korting is mooi meegenomen ;-)

Dan hebben Sebas en ik afgelopen week ook niet stilgezeten, want we zijn met de fiets 5 dagen naar het Nationale park de "Sächsische Schweiz" onder Dresden gegaan. We hebben vier dagen op een camping/hostel combi gestaan, aan de oever van de Elbe, aan het einde van de wereld. Het was werkelijk paradijs, midden in de natuur met over het hele landschap krijtrotsen her en der verspreid. We zijn zelfs even een dagje de grens over gefietst, naar Tsjechië voor een uitgebreid diner.

In de trein op weg naar Dresden
Krijtrotsen na miljoenen jaren erosie 
Na een heftige klim boven op de burch van Hohnstein aangekomen, net op tijd voor de lunch en een Kodak momentje :-)
Lieflijk dorpje in de bergen
Nog maar 1 kilometer te gaan!
Het dal van de Elbe
Mooie vergezichten die de klim naar boven wel waard zijn
En 's avonds daalt de mist neer
Ondertussen in mijn kleine zusje Eva in Berlijn aangekomen en gaan we deze week gezellig samen doorbrengen. Te veel te doen, te weinig tijd dus we gaan maar aan de slag!