donderdag 23 juni 2011

Dynamische tijden

We gaan verhuizen! Per 1 juli! Het is allemaal erg snel gegaan, maar we hebben er zin in. Volgende week donderdag gaan we onze spulletjes weer eens een keer in dozen stoppen en naar een nieuwe plek verslepen. De Wipperstraße 25 om precies te zijn. Net toen we hadden bedacht dat we toch maar in Mariendorf blijven wonen voorlopig zijn we via via via getipt op dit appartement dat vrij zou komen. Het is iets groter dan wat we nu hebben, maar niet duurder (oke, 5 euro per maand meer dan). De jongen die het verlaat kon het feesten in Berlijn niet meer aan en gaat terug naar zijn thuisland Zwitserland om iets aan zijn studie gedaan te krijgen en geld te verdienen. Het huisje heeft mooie houten vloeren, hoge plafonds en zo'n mooie grote ingangshal met mozaik aan de wanden. Een typisch Berlijnse woning zoals we die wilden hebben!! Wie komt er binnenkort een kijkje nemen? :)

Pfff weet je wat er trouwens gisteravond is gebeurd? Toen ik om 19u thuiskwam van mijn werk bij Zalando stond Sebas me in de hal beneden op te wachten. Op zijn sokken en met een hele donkere blik in zijn ogen. Toen hij namelijk een uur daarvoor het vuilnis buiten wou gaan zetten is de deur voor dat hij het wist achter hem dichtgewaaid door de tocht. En de sleutel lag natuurlijk binnen. Normaal zou het niet zo'n groot probleem zijn, ware het niet dat ik net een paar weken terug mijn sleutel verloren ben. Daar stonden we dus, buitengesloten. Dat is echt een %&*& gevoel!

Na een rondje om het huis om te kijken of we echt niet ergens naar binnen konden klimmen (helaas, 3 hoog is toch echt te hoog) zijn we naar onze woonvereniging gelopen, die om de hoek zit. Tot overmaat van ramp begon het net ook nog eens keihard te regenen, met bakken uit de hemel. Stonden we daar, Sebas op zijn doorweekte sokken, allebei zonder sleutel. Ze vonden het wel grappig daar geloof ik. Maar behulpzaam waren ze ook. Er zat helaas niet anders op dan de sleuteldienst te bellen. De beste man kwam na een half uurtje al langsrijden, stak een stokje tussen de deur en 'klik' hij was weer open. Nogal vervelend was dat we daar vervolgens 120 euro voor mochten af rekenen. En dat doet pijn...

Dan nog een goed nieuwtje als afsluiting, want Sebastian heeft vorige week zijn theorie tentamen gemaakt en gehaald! Zijn praktijktentamen heeft afgelopen week plaatsgevonden en is ook redelijk goed gegaan. Nu kan hij even relaxen, om straks aan zijn meesterstuk te gaan beginnen. Het wordt een bureau en ik zal binnenkort de ontwerpschetsen posten.

Dan, omdat het vandaag 23 juni is, en precies 27 jaar geleden dat mijn lieve grote zus Saranne is geboren nogmaals voor haar: HARTELIJK GEFELICITEERD!! Helaas kon ik deze mijlpaal niet bijwonen, maar ik gedachten was ik er natuurlijk wel. Dikke kus voor mijn super zus!

Samen op Tempelhof Airport - oktober 2010

vrijdag 10 juni 2011

Even in mijn vaderland

Hier een kort berichtje vanuit (het niet zo zonnige) Vught. Gisteravond laat ben ik aangekomen en door mijn vader en Truus van het station in Den Bosch gehaald. De treinreis was lang, ik ben er totaal niet goed in zo lang stil te zitten. Ik ga dan draaien op mijn stoel en wil mijn benen strekken. 7,5 half uur is ook niet niks!

Deze ochtend kwam gelijk het 'officiële' gedeelte van mijn bezoek, want de mijn letselschade vertegenwoordiger en een dame van Achmea zijn langs gekomen. De verzekering van het bedrijf waardoor ik op 1 december 2009 ben aangereden heeft EINDELIJK aansprakelijkheid erkent. Wat heeft dat lang geduurd zeg! Het is fijn om ook van hen te horen dat ik inderdaad niet gek ben en dat híj tegen míj is aangereden. Die 6 weken thuis met pijnlijke revalidatie daarna is niet door eigen schuld ontstaan.

Om de zaak nu echt af te ronden zal er eerst nog medische informatie moeten worden opgevraagd. Wellicht heb ik door de breuk een 'kans op vervroegde artrose' ofwel slijtage aan het bot. Dit kan een arts beter inschatten, dus ik zal binnenkort eens een expert gaan opzoeken in Berlijn. Verder heeft de verzekering al een voorschot overgemaakt, wat nu heerlijk op mijn spaarrekening staat.

Verder is het fijn weer even in Nederland te zijn! Het is kort, ik blijf tot maandag, maar ik ga Vught, Boxtel, Tilburg en Eindhoven aandoen. Fijn dat alles zo lekker bij elkaar in de buurt ligt. Mijn eerste rauwe haring heb ik al naar binnengewerkt en ik ga straks maar eens een lekker biertje opentrekken met mijn papa. De zon is net toch even doorgebroken hier en de tuin van Truus staat er prachtig bij.

Een fijn pinksterweekend gewenst allemaal! xxx Daphne

donderdag 2 juni 2011

Zomer

Lekker, het is zomer. Naar de uni fietsen met de zon op mijn gezicht, een frisse bries in mijn haar en slippers aan mijn voeten. Plak benen op de stoelen in college, liefst zo dicht mogelijk bij het raam voor wat frisse lucht. Tussenuren op het gras voor de universiteit, met slappe koffie uit de automaat en een zelfgemaakte salade van thuis. Artikelen lezen op mijn balkon, met de benen omhoog en een biertje dat roept in de koelkast.

Hoe ver weg kan de winter zijn?

Ondertussen kabbelt het semester verder en komen de tentamens in zicht. En dat terwijl ik nog niet een al mijn punten van het vorige semester binnen heb! Tot nu toe nog niets teruggekregen onder de 2 (gut), dus dat gaat goed. Onze 'klas' begint elkaar nu ook echt goed te leren kennen. Buiten de college's om zijn er veel activiteiten, barbecues, stapavonden, huisfeesten en park-hang-middagen.

Toch heb ik ook veel zin om volgend weekend weer even in Nederland te zijn. Helaas moet ik daarvoor weer eerst 7 uur in de trein zitten, maar aan het eind wacht mij dan een fijn Nederlands treinstation met een AH to-go en Nederlandse teksten op de borden. Hoewel ik ondertussen zo aan het Duits gewend ben dat het niet meer 'buitenlands' is, blijft het toch een andere taal. Ik spreek, buiten mijn dagjes Zalando, geen Nederlands hier. Ik heb Latin Jazzdance in het Duits, colleges in het Engels, en lees momenteel een boek in het Spaans. Beetje verwarrend af en toe.

Dit weekend ga ik er weer met mijn nieuw fiets op uit, richting Potsdam en het merengebied daarachter. Hopelijk houd het warme weer aan en kunnen we tussendoor lekker het water in springen.

Een fijn zomers weekend gewenst iedereen!